Belastingdienst overweegt wifi-bijtelling

Bijtelling. Iedereen die zakelijk auto rijdt krijgt ermee te maken en bij elke wijziging van de percentages lopen de discussies hoog op. Wat is die bijtelling nou precies? De Belastingdienst beschouwt de ‘auto van de zaak’, of wel de lease-auto, als inkomen. De gebruiker heeft immers aanschaf- noch gebruikskosten: de auto is daarmee verkapt inkomen. Daarom wordt een percentage van de cataloguswaarde opgeteld bij het inkomen van de gebruiker en belast. In de jacht op onbelast inkomen heeft de Belastingdienst al een einde gemaakt aan de lunch van de zaak en aan met korting inkopen van boeken door de auteur. Uit documenten die MacFan toegespeeld kreeg blijkt dat de Belastingdienst nu wifi op het kantoor bekijkt.

Gratis wifi is inmiddels wijdverspreid, maar wie er gebruikt van heeft gemaakt weet dat de snelheid erg kan tegenvallen. Daarbij kleven er ernstige privacy- en veiligheidsbezwaren aan de gratis, open, wifi-netwerken. Steeds meer mensen kiezen daardoor noodgedwongen voor telefoonabonnementen met grote, maar prijzige databundels. Wie op kantoor zit heeft het voordeel van gratis, snelle en toch beveiligde wifi om te WhatsAppen, Facebook-updates bij te houden, Instagram te updaten, SnapChats te versturen en te reaguren op Geenstijl. Het prijsverschil tussen gangbare en goedkopere databundels en het geringere risico op peperdure identiteitsdiefstal ziet de Belastingdienst als inkomen. Er ligt een voorstel met drie tarieven van bijtelling, die afhankelijk zijn van de snelheid en bandbreedte op kantoor: tot 54 Mbps, tot 150 Mbps en vanaf 150 Mbps. Afhankelijk van hoe snel de formatie loopt zou de bijtelling vanaf belastingjaar 2018 kunnen worden ingevoerd.

De Belastingdienst onthield zich na vragen van onze kant van commentaar.

@Nouwja

DELEN
Vorig artikelCrying
Volgend artikelFoto’s van de kinderen

3 REACTIES

  1. Het maak deel uit van de Pluk-se wetgeving. Als we Apple niet direct belasting kunnen laten betalen (dat doen ze namelijk niet in Ierland) dan laten we de gebruikers gewoon extra betalen. Zo ook met koffie van StarBucks. de belasting is al niet betaald in Nederland dus binnenkort kunnen we een extra milieu-belasting verwachten voor de gebruikers. Door de extra belasting meteen neer de leggen bij de consumenten, kunnen die grote bedrijven gewoon doorgaan met belasting niet te betalen elders. Slim toch? Leuker kunnen we het niet maken.

  2. Ach, dan ga ik gewoon wat vaker thuis werken. Of, nog beter, alleen nog maar thuiswerken. Nee, het allerbeste, ik stop er gewoon mee! 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*