Bètatesters

Mijn zus mopperde toen ze hoorde dat de MacBook Pro 2016 vanwege de touchbar geen Adobe CS6 meer kon draaien, maar ze ontplofte zowat toen ik haar vertelde dat hij alleen nog maar vier USB-C-poorten had. Dat het altijd hetzelfde was met Apple. Ze had al een keer haar scanner (SCSI) kunnen afdanken, net als haar printer (ADB) omdat Apple zonodig alle aansluitingen moest veranderen. Kon ze nu haar externe harde schijven, 24″ scherm en tablet ook weer bij het grof vuil zetten? Nou, je kunt adapters kopen, of een dock, sputterde ik, wat is het probleem. 

Als ik terugkijk heeft Apple me redelijk genaaid. SCSCI was in de vroege jaren 90 koning, maar FireWire was nooit een partij voor USB 2.0. Dat was minder snel, maar kostte geen drol. Supersnelle versies van FireWire (tot 3,2 Gbps transfersnelheid) zijn er nooit gekomen. Thunderbolt is helemaal een aanfluiting, voor de prijs van een Thunderboltkabel koop je een USB 3.0 harde schijf van 1 TB. We waren allemaal bètatesters voor Apple.

Ik zou nu wel probleemloos de nieuwste Pro kopen. De USB-C-poorten die voor het eerst totaal universeel zijn (voeding in/uit, USB, HDMI, Thunderbolt, DisplayPort, Ethernet) maken theoretisch een einde aan de interface-ellende. Maar ik snapte mijn zus wel en adviseerde haar model 2015. Daarna moest ik haar uitleggen dat een 2,2 GHz-processor uit 2015 echt vier keer zo snel kan zijn als een 2,53 uit 2008.

@Nouwja

 

DELEN
Vorig artikelTwitter hacken voor dummies
Volgend artikelCompatibel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*