Gratis draadloos…

Free wifi. De mededeling ziet er nu overbodig uit. Vroeger was het de reden om het ene hotel wel te boeken en het andere niet, of om het terrasje aan de overkant te pakken. Nu klinkt als het als ‘deze hotelkamer heeft bedden’. Of ‘in dit café verkopen we bier’. Maar met de nieuwe EU-roamingregels, de prijsdaling van de mobiele abonnementen naar onder het prijspeil van 2007, de introductie van datavrij muziek streamen (video zal wel snel volgen) en de langzame bewustwording dat ook ‘gratis’ wifi een gevalletje ‘gratis is niet voor niets’ is, kom je er niet meer met gratis wifi in je toko.

Goedkopere en/of onbeperkte data op de telefoon betekent ook intensiever gebruik en daarmee een accu die eerder leeg is. Wifi is niet het probleem meer, maar accuduur. Op het komende Lowlands zullen er weer overal laadstations zijn. Sommige treinen en vliegtuigen hebben een usb-poort (theoretisch met risico’s), maar de toekomst is natuurlijk draadloos (beter gezegd: inductief) opladen. Als Ikea het verkoopt en als Apple de nieuwste modellen ermee gaat uitrusten weet je dat de technologie volwassen is.

Leg je telefoon op het nachtkastje, leg je telefoon op de tafel naast de menukaart en hij laadt op. Nooit meer gedoe, nooit meer gekloot met kabeltjes of stopcontacten. ‘Charging free of charge’, ik heb de slogan al klaar. Nu hopen dat Apple geen afwijkend protocol gaat toepassen.

@Nouwja

1 REACTIE

  1. Goedkopere abonnementen, gratis muziek streamen,… daar kunnen we hier in België nog maar van dromen. De 3 operatoren spelen het rustig verder uit net alsof er maar 1 is. Prijsafspraken in donkere achterkamertjes, wat missen we een Neely Kroes voor telecom in België!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*