Jack Nouws, krantenlezer

“Ik had ze al een een tijdje zien staan, bij de ingang van de supermarkten. Of op een kruising van winkelstraten, middenin de stad. En om me heen zag ik er steeds meer mensen mee. Niet heel veel, maar genoeg om op te vallen. En wat doe je dan, je denkt erover na. Je vindt het eerst maar niets, en je lacht mee met de anderen, en dan zie je iemand in de trein zitten, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En dan denk je: waarom ook eigenlijk niet. En nu lees ik de krant.

In het begin was het wel even wennen. Mensen kijken je toch raar aan in de trein. Ik voelde me eerst een beetje voor gek zitten, zo met mijn armen uit elkaar. Iedere keer dat gewapper met het papier. Je krijgt dan die blikken en daar moet je je overheen kunnen zetten, maar op een gegeven moment is het normaal. Alleen, lopend de krant lezen, daar kijkt iedereen nog raar van op en dan hebben ze hun opmerkingen wel klaar.

Of het niet veel duurder is? De abonnementen zijn heel goedkoop, de krantenuitgevers hebben actie na actie, als je het een beetje handig aanpakt heb je voortdurend de helft korting en vaak krijg je nog boeken ook! Ik weet alleen niet hoe lang dat nog duurt, nu je steeds meer mensen met een krant ziet. Al zijn dat meestal wel goedkope kranten, met veel reclame en smakeloze schreeuwerige lay-out, zonder veel diepgaande inhoud. En ook op slapper papier en fletsere kleuren. En een weekendbijlage van niets

Of de krant inmiddels niet op zijn hoogtepunt is? Ik durf daar niets van zeggen. Ik lees het hem alleen maar. Voorspellen is een vak apart, hahaha!”

@Nouwja

 

DELEN
Vorig artikelTien jaar iPhone
Volgend artikelGratis draadloos…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*