MacFan op je iPhone of iPad

MacFan kun je ook digitaal lezen, op je iPhone, iPad of iPod touch. Daarvoor download je de gratis MacFan magazine-app in de App Store. In de app kun je losse nummers aanschaffen, of een abonnement afsluiten. Ben je al abonnee van de papieren MacFan, dan kun je alle nummers in de app gratis lezen – je hoeft ze dan niet opnieuw te kopen. Je logt simpelweg in met je persoonlijke gegevens, en je kunt alle nummers downloaden en bekijken.

De app bevat alle nummers vanaf MacFan #114.

MacFan-app
De MacFan-app werkt op de nieuwste iOS-apparaten – maar ook gewoon op oudere exemplaren.

Veelgestelde vragen

Ik heb al een abonnement op MacFan. Moet ik voor de digitale versie opnieuw een abonnement nemen?
Abonnees op MacFan krijgen de digitale versie gratis.

Voordat ik een abonnement neem, wil ik graag eerst een indruk krijgen van de digitale versie. Kan dat?
De MacFan-app zelf is gratis. In de app vind je een gratis proefnummer, met artikelen en rubrieken uit eerdere MacFans. Zo kun je makkelijk bekijken of het iets voor je is.

Ik ben erg milieubewust. Hoe kan ik het toezenden van de gedrukte versie van MacFan stopzetten, maar toch de digitale blijven lezen?
Als je abonnee bent, dan kun je een verzoek indienen door een e-mail te sturen naar lezersservice@macfan.nl. Je abonnement wordt dan kosteloos omgezet naar iPad-only.
Ben je nog geen abonnee, dan kunt u een iPad-only abonnement afsluiten in de app zelf – als een in-app aankoop.
Het is ook mogelijk om binnen de app een abonnement af te sluiten.

Waarom is de MacFan-app niet goedkoper dan de papieren uitgave?
Veel tijdschriften bieden hun digitale uitgaven goedkoper aan. Wij kunnen die rekensom niet volgen. Als al onze lezers zouden overstappen naar de iPad-versie (gedachtenexperiment) zodat we helemaal geen drukkosten meer overhouden, is er nog steeds 40 euro per abonnee nodig om uit de jaarlijkse kosten te komen en het blad gezond te houden. Drukken, papier en distributie is bij onze oplage in het kleine Nederlandse taalgebied een vergelijkbare post als de 30 procent die Apple inhoudt over digitale verkopen.