MacFan volgt StashGo4 crowdfunding campagne

In de MacFan die sinds vandaag op de deurmat en in de kiosk te koop is, staat een verhaal over crowdfunding en het lanceren van een eigen product. MacFan reviewer Albert Zeeman introduceert een multi-lader voor 4 mobiele apparaten. Dat kunnen twee iPads en twee iPhones zijn, maar ook één iPad en drie iPhones. Voor wie (nog) niet geheel Apple minded is verklappen we dat de lader ook werkt met andere tablets en smart phones. De campagne gaat maandag live op het crowdfunding platform www.indiegogo.com. 

Drie edities met crowdfunding do’s en dont’s
Crowdfunding is hot en zeker nu Kickstarter binnenkort in Nederland mogelijk is. Waarom Kickstarter tot op heden niet echt handig was voor Nederlanders, staat in de nieuwe editie van MacFan. Albert Zeeman ontwikkelde samen met het Nederlandse designbureau GBO een multilader. Het ontwikkelproces en de keuzes waar je voor komt te staan, komen stapsgewijs aan bod. In een reeks van drie MacFan edities is zo het ontstaan en succes (of falen) van een dergelijk traject op de voet met inside informatie te volgen. In elke editie komen crowdfunders aan bod met hun do’s en dont’s. Natuurlijk probeert Albert de tips te volgen, maar deadlines en keuzes maken duidelijk dat dit niet altijd mogelijk is.

Het product
StashGo4 is tegelijkertijd een opbergsysteem en een laadstation voor mobiele apparaten, waarmee vier apparaten tegelijk kunnen worden opgeladen via een USB-aansluiting. Deze multi-charger heeft een geïntegreerde standaard maar kan bovendien aan de muur worden bevestigd. De StashGo4 is volgens de bedenkers onmisbaar in elke omgeving waar meerdere mobiele apparaten worden gebruikt en de makers hopen via Indiegogo de benodigde support te krijgen om de wereld van al die rondslingerende tablets, smartphones en allerlei laders te bevrijden.

chargedetail

Intelligent design
StashGo4 is een multi-charger waar 4 apparaten tegelijkertijd in kan worden opgeborgen terwijl ze simultaan opladen. De 4 USB-poorten hebben een ingebouwd intelligent systeem om de stroomtoevoer te balanceren, zodat de maximale voeding wordt aangeboden die nodig is per poort. De StashGo4 is gebouwd met Apple’s hoge maatstaven in het achterhoofd, maar geschikt voor elke tablet of smartphone. De designers van GBO hebben al meerdere design awards op hun naam staan en ook de StashGo4 is een toonbeeld van functioneel design, gecombineerd met de hoogste kwaliteit elektronica.

Functioneel
Door middel van de ingebouwde standaard kun de StashGo4 rechtop worden gezet, waardoor er ruimte wordt bespaard op kasten of bureaus. Bovendien kan het apparaat met de meegeleverde wandsteun aan de muur bevestigd worden. De StashGo4 geeft duidelijke informatie over de laadtoestand via vier indicatielampjes, die rood zijn tijdens het opladen en groen wanneer de apparaten volledig zijn geladen.

Dankzij het ingebouwde voedingsblok kan de StashGo4 met een standaard netsnoer worden aangesloten op het stopcontact. Wanneer alle digitale voedingvreters in de StashGo4 zitten is er geen kabel te zien, behalve de enkele draad naar het stopcontact.

Details.001

Bring your own cable
StashGo4 is gemaakt voor iPads en iPhones, maar kan vrijwel elke andere tablet en smartphone opbergen en laden. De vier standaard USB poorten en het kabelgeleidingssysteem maken het mogelijk om vrijwel elke USB kabel die bij een smartphone of tablet zit te gebruiken. Gewoon de kabel van het product gebruiken is ook met de Nederlandse gedachte om kosten te besparen. Zo krijgt ‘bring your own device’ opeens een extra dimensie.

StashGo4 is ook uniek omdat de meeste hoesjes die consumenten om hun tablet en smartphone gebruiken ter bescherming, gewoon om het apparaat kunnen blijven zitten.

Over GBO
GBO ontwerpt en produceert producten voor diverse A-merken. Eerder introduceerde GBO samen met MacFan reviewer Albert Zeeman een functionele standaard voor hoofdtelefoons: de StashHead. De StashHead wordt verkocht bij verschillende CE winkels in tien verschillende landen. meer info op www.stashhead.com.

Aanbieding voor MacFan abonnee’s
Aanstaande maandag 28 april gaat het project van start. Mensen die er vroeg bij zijn betalen €59 voor de oplader. Ook abonnees van MacFan betalen dit bedrag. De overige betalen €69. Voor een beperkt aantal MacFan abonnee’s is er tevens een speciale aanbieding om er voor een kleine meerprijs de unieke hoofdtelefoon standaard StashHead te bemachtigen. Alle ‘backers’ dienen daarnaast nog rekening te houden met verzendkosten van liefst €15 euro.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*